Wandel naar je Succes

Vanmorgen had ik een heel inspirerend en goed gesprek met iemand die zijn sporen dubbel en dwars verdiend heeft in succesvol zakendoen. Na het opstarten, uitbaten en succesvol verkopen van zijn ondernemingen, was hij in staat om financieel onafhankelijk te zijn en besloot hij een tijd huisvader te worden. Een tijd die, zeg ik als vader, kostbaarder en mooier is dan de mooiste functie of onderneming die je je bedenken kunt. Echt tijd hebben om thuis te zijn en voor je kinderen te zorgen, is enorm waardevol en dat realiseren we ons vaak te weinig.

Toen zijn zoon ouder werd, maakte hij met zijn vrouw een wereldreis en zijn zoon begon aan zijn eigen wereldreis. Tijd investeren in elkaar, nieuwe mensen ontmoeten, culturen ontdekken. Dit verrijkt, dit maakt je een completer mens en voegt perspectief toe aan je denkwijzen.

Eenmaal terug in Nederland coacht hij ondernemers, groot en klein, op succesvol ondernemen, maar vooral ook op de totaalbalans. Werk, privé, financieel en sociaal. 

De zaken die we “rijkdom” noemen in goede tijden en “alle ballen” in tijden dat we ze bijna niet meer in de lucht kunnen houden.

Ik sprak met hem over een mogelijke samenwerking en sloot ons gesprek af met: “Paul, wandel naar je succes. 95% van alle (startende) wil op hoge snelheid op hun succes afrennen. Er hoeft dan maar 1 kiezelsteen op de weg te liggen en je gaat onderuit. Dus, ik wens je een mooie wandeltocht naar je succes”.

Deze boodschap wil ik graag met jullie delen. Sociale druk, maatschappelijk druk, druk vanuit de werkgever, druk vanuit het thuisfront en bovenal druk die je jezelf oplegt. Laten deze je echt de juiste keuzes maken en de beste dingen doen? Of zorgen zij alleen maar voor Stress en halfbakken oplossingen?

Veiligheid en vertrouwen in jezelf hebben, achter je standpunten staan en bovenal tevreden en gelukkig zijn met jezelf. Dat is mijns inziens waar alles mee begint. Hoe kun je nu verwachten dat iemand tevreden is met jouw werk, acties of uitspraken, als je er zelf niet eens tevreden over bent? Ik denk dat voor velen een grote uitdaging is. Kernvragen als “Wie ben ik?” En “Wat wil ik?” zijn enorm lastige vragen om te beantwoorden, als je echt een gefundeerd antwoord voor jezelf wilt formuleren.

 Smartbeat helpt je met het maken van gefundeerde keuzes met betrekking tot leefstijl en geeft jou de tools en middelen om de regie over je eigen leefstijl volledig in handen te nemen.

Gedragsverandering en leefstijlverandering kost tijd en zorgvuldigheid. Daar komt een hoop kennis en daadkracht bij kijken. Wij zijn er voor jou in dit traject, zodat ook jij niet rennend naar een gezond en vitaal leven op je bek zal gaan over de hobbels in de weg, maar al wandelend een gedegen fundering kunt leggen onder jouw leefpatroon.

 

Ga jij met ons deze uitdaging aan? Ik wens je een hele mooie en inspirerende wandeling toe!