Digitale gezondheidsverbetering voor uw organisatie

Digitale gezondheidsbevordering; Stress is meetbaar!!

Een nieuwe markt tussen consumentenproducten en medische analyse apparatuur. Speciaal ontwikkelt om het welzijn van de medewerker inzichtelijk concreet en haalbaar te maken. Maar ook om management, HR, ARBO adviseurs etc. vanuit data, inzicht te geven in het welzijn van een hele organisatie. 

Even een korte introductie:
Smartbeat is gecertificeerd partner van Firstbeat Life. Smartbeat helpt bedrijven om een optimale leefpatroon voor elk individu, inzichtelijk, concreet en haalbaar te maken. Wij maken gebruik van technologische ontwikkelingen en data gedreven inzichten. Wij bieden dit aan voor organisaties en kunnen dit op grote schaal aanbieden omdat de soft en hardware hiervoor ontwikkelt zijn. 

Met meer dan twee decennia aan wetenschappelijk onderzoek, veel klant ervaringen, internet of things en data analyse van meer dan 600.000 leefstijlmetingen heeft Firstbeat geavanceerde technologie ontwikkelt voor het managen van stress & herstel. De persoonlijke HRV (hart ritme variabiliteit) sensor en mobiele app helpen de gebruiker om inzicht te krijgen in het persoonlijk stress niveau, herstel niveau, slaap kwaliteit en beweeg inzicht. Door het inzicht in je eigen gezondheid ben je in staat om te leren hoe je je gezondheid kan verbeteren. Je krijgt inzicht in stress, herstel, slaap en lichamelijke activiteit om ervoor te zorgen dat je in balans blijft.

Koorts meet je met een thermometer en STRESS meet je met een HRV wearable

Dit is een nieuwe categorie van digitale gezondheidsbevordering die zich bevindt tussen consumentenproducten (horloges) en medische analyse apparatuur.
Met metingen van één tot vijf dagen en met een persoonlijk dagboek van je activiteiten, krijg je inzichten waarop je kunt bouwen. In plaats van alleen te monitoren, zie je direct het verband tussen je fysieke en mentale reacties op dagelijkse gebeurtenissen. Hierdoor kun je proactieve keuzes maken over je gezondheid en welzijn.

Firstbeat Life Bodyguard 3
Waarom stress en herstel meten naast slaap en beweging?

De meeste wearables zijn gericht op lichaamsbeweging, 24/7 activiteit registratie of een combinatie van beide. Firstbeat Life is speciaal ontwikkeld voor het monitoren en analyseren van alle aspecten van stress en herstel om een ​​compleet beeld te krijgen van je welzijn en factoren die uw gezondheid beïnvloeden. Naarmate meer en meer mensen worstelen met het balanceren van hun dagelijks leven in een wereld die altijd verbonden is, neemt de impact van stressfactoren toe. Wearables herinneren je er vaak aan en motiveren je om actief te zijn. Smartbeat gaat verder door ook je balans tussen stress en herstel te benadrukken, en de redenen achter de mogelijke onbalans. 

Waarom meet je HRV (hartritme variabiliteit) wanneer er al wearables HR meten?

De meeste wearables meten alleen de hartslag (hr).
Bij trainingen waarbij je voornamelijk de inspanning controleert (aërobe vs. anaërobe, hartslagzones, enz.), is het volgen van je hr voldoende. je hr geeft een goede indicatie van hoe intens de activiteit is en hoe fysiek je je lichaam belast.
Wij meten hr en hartslagvariabiliteit (HRV) om een ​​hogere nauwkeurigheid van je fysiologische output te meten. HRV verwijst naar de veranderingen in tijd (Milliseconde) tussen elke hartslag. Zowel hr als HRV worden gestuurd door je autonome zenuwstelsel en onthult HRV een veel gedetailleerder beeld van wat er in je lichaam gebeurt, vooral als het gaat om fysiologische herstelprocessen die worden gecontroleerd door het sympathische en parasympatische zenuwstelsel Het lichaam is altijd op zoek naar balans (homeostase).
Met nauwkeurige HRV-metingen kunnen we een zeer betrouwbaar beeld geven van je fysiologische toestand, zowel tijdens activiteit als in rust. 

Wat kan je als organisatie daar dan mee?

Het draait om data analyse. Als je één medewerker uitrust met een HRV wearable en zijn stress & herstel inzichtelijk maakt dan is dat vooral zijn of haar voordeel. Maar als je een heel team of een hele organisatie met een bodyguard wearable uitrust dan gaat dat een enorme hoeveelheid aan data opleveren. Met die data is het mogelijk om verzuim risico analyses te doorlopen en daar strategische keuzes door te maken.
Een medewerker die richting een burn-out gaat is in een vroeg stadium al op te sporen. Het kan ook zo zijn dat de werkdruk en werkstress in het ene team hoger ligt dan in het andere en dat je door inzicht inde data keuzes kunt maken die de werkdruk verlichten. 
Als voorbeeld zie je dat er bij het huidige hybride werken veel online meetings plaats vinden. Uit de data komt dan bv naar boven dat medewerkers daar stress van ervaren (dit niet leuk of effectief vinden). Moet je deze meetings dan op dezelfde wijze doorzetten? De data helpt je dan bij het maken van nieuwe tactische en strategische keuzes

 

Firstbeat Life

Wat in de huidige tijd het meest in zijn voordeel spreekt is dat je het welzijn 24/7 kunt monitoren. Met het hybride werken is dat een gigantisch voordeel want zo hou je op een positieve manier zicht op het welzijn van je kostbaarste kapitaal. 

HRV organisatie rapport

En daar waar consumentenproducten ontwikkeld worden voor het individu en medische analyse apparatuur voor de medische professional is deze technologische categorie ontwikkelt om zowel het individu als de organisatie er data-gedreven inzichten mee te geven. 

Wil jij nu eens vrijblijvend met ons in gesprek over de mogelijke voordelen voor je organisatie? neem dan eens contact met ons op via deze link: contact aanvraag

Wil je geld uitgeven en hopen dat het werkt of geld uitgeven en weten dat het werkt.